Heklet spisebrikker i hjerter i filethekling i tre farger

Jeg er veldig glad i spisebrikker. Denne gangen har jeg heklet noen med et sommerlig utseende.

Utgangspunktet er hjerter i filethekling. Ved å bruke tre farger vil jeg få en morsom effekt. Den ferdige spisebrikken målte 31 *39 cm.

Her et bilde av de ferdige spisebrikkene dekket med service og dere kan her se hvordan størrelsen og mønsteret kommer frem:

Kollasj rosa spisebrikeker

Garnet jeg benyttet var Anna & Claras Cotton yarn fra Søstrene Grene. Her fant jeg tre farget som matchet hverandre. Jeg brukte tre nøster til to spisebrikker. Jeg jeg brukte heklenål nr. 3,0.

Selve heklingen: Her er heklingen basert på filethekling. Dette betyr at enten er det er hull hvor det hekles kun to luftmasker mellom to staver, eller hullet fylles inn med to staver. Det hekles frem og tilbake og mønsteret er like pent på bakside og forsiden. I mellom disse hekles det en stav.

Jeg byttet farge hver rad og benyttet tre farger.

Mønsteret går i bredden opp i 31 ruter pluss en tom rute på hvert side som til sammen blir 33 ruter. Slik ser det fullstendige mønsteret ut nå jeg tegnet dette i Excel:

 Mønster Excel spisebrikke

Det er bare å telle hele tiden hvor mange ruter som er tomme (to luftmasker), og hvor mange ruter som skal fylles med to staver. Jeg la opp 100 luftmasker i den mørkeste fargen.

Første rad startet jeg i den samme fargen med å hekle 8 luftmasker og hekle en stav i neste luftmaske. Der etter to luftmasker, hopp over to luftmasker og en stav i neste luftmaske. Heklet 33 ruter. Den første raden består av 33 tomme ruter som dere kan se av diagrammet. Dette er bunnen og i starten av spisebrikken

Andre rad: Heklet først 4 tomme ruter, 1 fylt rute, 7 tomme ruter og fulgte tegninger videre.

Slik fortsatte heklingen.

Her kan dere se bilder etter tre rader:

Etter tre rader

 

Og her kan dere se bilder etter tretten rader:

Etter tretten rader

Her er spisebrikken ferdig heklet før kant rundt:

Før kant rundt

Kant rundt: Heklet en runde med fastmaske. På kortkantene heklet jeg 3 staver i mellom stavene og på langsidene heklet jeg 2 staver i mellom stavene. I hjørnene heklet jeg 5 fastmasker. Passer samtidig på å hekle inn de løse trådene, slik at det ikke blir noen å feste til slutt.

Her er et nærbilde av den ferdige spisebrikken:

Ferdig spisebrikke.JPG

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s